Ochutnali jste už hodně ryb, ale pražmu ještě ne? To je ale škoda, protože ve středomořském prostoru je to vyhlášená pochoutka, která byla za antických dob spojována dokonce s Venuší, respektive Afroditou. Je to ideální letní jídlo pro grilovací party s přáteli, ale přichystáte si je snadno i během zimních měsíců, stačí jen rozpálit troubu. Příprava není složitá, ale věřte, že bez marinády to nebude ono. Citronová šťáva, česnek a extra panenský olivový olej ze Španělska nebo Chorvatska je pro pražmu ideálním přítelem.
Bylinky jsou na grilování dobrým tipem
Zachutnala vám pražma? Potom vězte, že kromě marinády byste ji měli doplnit i bylinkami z domácí zahrádky, určitě neuděláte chybu – spíš naopak, hosté si budou pochutnávat o to více! Lahodná vůně, ještě lepší aroma a v kombinaci s olivovým olejem vlastně až delikatesa. Co více dodat? S pražmou se v kuchyni nudit nebudete a možná si ji dopřejete jako zpestření k lososovi nebo tuňákovi, případně dalším mořským rybkám. Deset až patnáct minut na grilu a je hotovo, můžete podávat! Tím ale ještě s jižanskými dobrotami nekončíme, představíme si ještě jednu.
Hráškový krém je vhodné menu pro chvíle, kdy se nechcete trápit se složitými recepty a čekat desítky minut u rozpálené trouby. Příprava je totiž snadná a vzhledem k tomu, že v ingrediencích nechybí třeba sušená slanina nebo trochu smetany, přijdou si na své i milovníci oněch tradičních venkovských chutí. Myslí se ale i na zdravou výživu, mražený hrášek, petržel a česnek jsou snad dostatečným důkazním materiálem.
Připomeňte si letní chvilky pohody
Tak nenechte tu dobrotu vystydnout a příště si udělejte třeba špagety carbonara, které k Itálii patří možná víc, než svíčková k českým luhům a hájům! Inspirujte se recepty z jihu Evropy a udělejte si skvělé menu u vás doma i během zimních měsíců, kdy se těšíte na letní dovolenou u moře. Vykouzlete si trochu atmosféry plné rozpáleného slunce a pláží. Prémiový olivový olej od olivum.cz vám k tomu rád dopomůže!